Introductie

SensiStep maakt de beenbelasting van een revalidant inzichtelijk tijdens het lopen. De live feedback van het systeem biedt een goede ondersteuning aan zowel de revalidant als de zorgprofessional tijdens een revalidatie waarbij (partieel) belasten van de onderste extremiteit van belang is. SensiStep is eenvoudig en snel te gebruiken, en volledig draadloos.

SensiStep is uniek

SensiStep is samen met zorgprofessionals ontwikkeld

SensiStep is gebruiksvriendelijk voor fysiotherapeut en revalidant

SensiStep kan tijdens het lopen de belasting in real-time registreren

Goed belasten van een been tijdens revalidatie bespoedigt het genezingsproces. Revalidanten die worden geadviseerd om de belasting op een been te beperken hebben vaak moeite om dit advies goed op te volgen. Het is moeilijk de juiste belasting op het been goed aan te voelen. De nu veel gebruikte weegschaal in de oefenzaal helpt hierbij, maar meestal niet voldoende. De weegschaal geeft de revalidant een referentie in een statische situatie, maar tijdens het lopen kan de revalidant dan alleen op zijn gevoel vertrouwen.

SensiStep begeleidt revalidanten die partieel moeten belasten. Bijvoorbeeld tijdens therapie na een been- of heupfractuur. Het systeem maakt de werkelijke belasting tijdens het lopen inzichtelijk. De revalidant kan zo onmiddellijk zien of het advies van de zorgprofessional (fysiotherapeut) goed wordt gevolgd. Bovendien kan de fysiotherapeut het belastingspatroon beoordelen terwijl de revalidant loopt, of op een later tijdstip. Met de informatie over de werkelijke belasting kan de fysiotherapeut gerichter de therapie instellen en bijsturen.

Volg Ons

Nieuwste Tweets

Contact

  • Adres: Sarphatistraat 638, 1018 AV Amsterdam, Nederland

  • Tel: +31 (0) 20-7790344

  • E-mail: info@evalan.com