Techniek

Het SensiStep systeem communiceert draadloos via een Bluetooth en WiFi verbinding.

SensiStep werkt met een krachtsensor die in een speciale sandaal geplaatst wordt. Deze sensor registreert hoeveel drukkracht op het been wordt uitgeoefend en hoeveel stappen er worden gezet. Dit geeft informatie over de intensiteit van bewegen en de belasting op het been.

De gegevens van de sensor worden continu doorgestuurd naar een speciale feedbackmodule, genaamd Sensi. Dit gebeurt draadloos via Bluetooth Low Energy. De Sensi vergelijkt de belasting met het belastingsdoel van de revalidant en geeft directe feedback via lichtjes en geluid. Het belastingsdoel van de revalidant kan door de zorgprofessional worden ingesteld met behulp van een applicatie op een tablet, de StepApp. Het belastingsdoel wordt door de tablet naar de Sensi gestuurd; dit gebeurt ook draadloos via Bluetooth.

De belastinggegevens die de Sensi van de sensor ontvangt worden naar de StepApp op de tablet doorgestuurd. Daarmee kan de zorgprofessional in real-time het belastingspatroon volgen en eventueel de revalidant aanwijzingen geven. De gegevens die op de StepApp worden getoond zijn: de belasting per stap, het aantal stappen, de gemiddelde piek belasting van de meting, het percentage van de stappen die binnen de belastingsgrenzen vallen, en de percentages van de stappen die onder of boven de ingestelde belasting vallen.

De belastingsgegevens worden op de tablet opgeslagen. Wanneer de tablet een WiFi verbinding heeft worden de gegevens doorgestuurd naar een beveiligde centrale database. De gegevens zijn dan online beschikbaar via een beveiligde Web Portal, waarmee de zorgprofessional de belastingspatronen kan bekijken en kan vergelijken met eerdere oefeningen.

Volg Ons

Nieuwste Tweets

Contact

  • Adres: Sarphatistraat 638, 1018 AV Amsterdam, Nederland

  • Tel: +31 (0) 20-7790344

  • E-mail: info@evalan.com