Onderzoek

SensiStep wordt naast de dagelijkse behandeling ook ingezet voor diverse wetenschappelijke onderzoeken bij instellingen en universiteiten. Deze onderzoeken worden vanuit de afdelingen Heelkunde en RV&S (revalidatie, verpleegwetenschap en sport) van het UMC Utrecht gecoördineerd en begeleid. Voorbeelden van onderzoeken die op dit moment plaatsvinden zijn:

Op de afdeling traumatologie in het UMC Utrecht wordt onderzocht of patiënten het voorgeschreven belastingadvies goed toepassen. Hierbij wordt gekeken naar patiënten die onbelast of volledig belast mobiliseren. SensiStep genereert hierbij relevante belastingsparameters die gebruikt kunnen worden ter optimalisatie van de revalidatie. Hiermee kan evidence-based therapie worden ontwikkelt ter ondersteuning van de bestaande experience-based therapie.

Een ander onderzoek betreft een samenwerkingsverband tussen het UMC Utrecht en verschillende revalidatiecentra, waarin oudere patiënten na een heupfractuur met behulp van SensiStep worden gestimuleerd om volledig te belasten. De hypothese is dat patiënten door het gebruik van SensiStep beter gaan belasten en daardoor sneller revalideren.

Op de afdeling orthopedie van het UMC Utrecht worden patiënten onderzocht die volledig mogen belasten na het plaatsen van een totale heupprothese. Ook hier zal de patiënt met behulp van real-time feedback gestimuleerd worden om volledig te belasten.

De gegevens die in deze onderzoeken worden verzameld worden, naast het primaire doel, ook gebruikt voor het creëren van wiskundige modellen. Hierbij wordt onderzocht of SensiStep een voorspellende waarde kan genereren waarmee een indicatie gegeven worden over hoe lang een patiënt nog zal revalideren.

Locaties waar nu onderzoek wordt verricht met SensiStep zijn UMC Utrecht, Warande, Beweging 3.0, Cordaan, Careyn, Radboud Universiteit Nijmegen, UdG in Girona en CVUT in Praag. Wanneer u deel wilt nemen aan een van de genoemde onderzoeken of een idee heeft voor een eigen onderzoek kunt u dit aangeven bij uw SensiStep contactpersoon of via het contactformulier. Evalan en het UMC Utrecht staan open voor al uw vragen en ideeën met betrekking tot wetenschappelijk onderzoek.

“SensiStep geeft me inzicht in loopparameters welke ik gebruik voor wetenschappelijk onderzoek.” Marco Raaben, technisch geneeskundige, UMC Utrecht
“SensiStep is een super ding.” Johanna Schoneveld, fysiotherapeute, Cordaan In het Zomerpark, Nieuw Vennep

Volg Ons

Nieuwste Tweets

Contact

  • Adres: Sarphatistraat 638, 1018 AV Amsterdam, Nederland

  • Tel: +31 (0) 20-7790344

  • E-mail: info@evalan.com